divendres, 28 d’abril del 2017

XIIIè Certamen de Lectura en Veu Alta

El passat divendres 24 de març, vàrem participar al XIIIè Certamen de lectura en veu alta amb un alumne de 1r A i tres de 3r A.

Després d'haver fet la lectura dels dos llibres que corresponien al certamen i d'haver quedat amb els alumnes de 1r tots els dilluns durant el segon pati des del novembre fins ara, vam seleccionar el Ricard Colet per representar el nostre institut en la categoria de Corsari. 
A 3r d’ESO vam realitzar una prova de lectura i després d’una difícil decisió, van ser escollides per representar el nostre centre la Laia Cid, la Laura Márquez i la Marina Rull en la categoria de Tropa de Corsaris, les quals també van assajar en hores de pati i algunes tardes.

El certamen està organitzat en cinc categories que comprenen des de 3r de primària fins a 4t d’ESO. Les categories són les següents: Grumets vermells que està pensada per a lectors i lectores d’entre 8 i 10 anys que llegeixen individualment; Grumets verds que està concebuda per a lectors i lectores d’entre 10 i 12 anys i també llegeixen individualment; Timoners que està dirigida a l’alumnat nouvingut; Corsaris que és la participació individual pensada per a primer cicle d’ESO i per últim, la Tropa de Corsaris que es tracta d’una lectura col·lectiva amb grups formats per tres lectors o lectores cada un de 3r i/o 4t d’ESO.

L’organització de les fases del certamen està dividida en quarts de finals, les semifinals i la final de Catalunya.
La lectura que va fer el Ricard a la fase quarts de finals va ser Calla, Càndia, calla! de Maite Carranza. I la que van fer la Laia, la Laura i la Marina va ser L’artilleria de Mr. Smith de Francesc Puigpelat.

Tots ho van fer molt bé i val a dir que el nivell va ser molt alt i ens és molt gratificant anunciar-vos que el guanyador d’aquesta fase en la categoria de Corsari ha estat el nostre alumne Ricard Colet Cirbián, de manera que haurà d’anar el dia 20 de maig a la fase de semifinals a la Diputació de Tarragona a fer la lectura de Xala,va! Càsting d’estrelles d’Anna Fité.

Des d’aquí l’animem i li desitgem molta sort perquè torni a ser guanyador i passi a la final de Catalunya!



Al centre, Ricard Colet, guanyador de la categoria de Corsaris. A la seva esquerra hi ha les dues noies que hi van assistir com a suplents de la mateixa categoria. A la dreta, la Laia, la Marina i la Laura que hi van participar en la categoria de Tropa de Corsaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada