dimecres, 15 de febrer de 2017

Sortida amb els alumnes de 1r d'ESO

Els alumnes de 1r d’ESO visitem l’Espai Xocolata
de Simón Coll i les Caves Codorníu

El passat 20 de desembre, i per tancar aquest trimestre, els alumnes de 1r d’ESO vam anar a l’Espai Xocolata de Simón Coll i a les Caves Codorníu, a Sant Sadurní d’Anoia.
Ens vam dirigir cap a la capital del cava a primera hora del matí i vam arribar allà ben aviat. Vam esmorzar i ens vam dividir en dos grups. Mentre un grup visitava les caves, l’altre va anar a l’Espai Xocolata.
A les Caves Codorníu ens van explicar el procés d’elaboració del cava, vam passejar pels seus jardins i per les seves instal·lacions. Fins i tot vam poder baixar fins a 14 metres sota terra, per túnels i cavitats subterrànies on s’elabora el seu cava i vam poder passejar amb un trenet que ens va portar per molts racons.
Finalment, ens van deixar tastar una mica de most, per poder assaborir el primer pas per després crear un gran cava. Una visita molt interessant!

L’altra visita que vam fer a la capital del cava va ser a l’Espai Xocolata, de Simón Coll.
Allà ens van explicar l’origen del cacau, quina va ser la primera civilització que el va cultivar, d’on prové el cacau. Vam poder veure una línia de producció, que en aquell moment estava fabricant bombons farcits de gerds, i ens van explicar com els feien, vam poder veure els motlles, etc.
En acabar la primera part de la visita, en què vam veure un audiovisual que ens explicava la història de l’empresa, vam passar a la segona part, i la que més ens va agradar, ja que era el moment de tastar la xocolata. Ens van explicar com fan els tres tipus de xocolata bàsics: negra, amb llet i blanca. Les vam poder tastar totes i havíem d’endevinar la procedència del cacau, les aromes que hi havien afegit, etc.  I la veritat és que totes eren boníssimes! Una visita amb molt de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada